Zece ani de aplicare a Regulamentului nr. 1/2003 / 9 aprilie 2014

Wkro/ April 3, 2014/ Contencios fiscal. Impactul Noului Cod de Procedură fiscală în litigiile fiscale - 30 septembrie 2016

Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir”, in parteneriat cu ARDAE, SSJ si Wolters Kluwer Romania organizeaza dezbaterea Zece ani de aplicare a Regulamentului nr. 1/2003. O retrospectiva – pe marginea unui studiu de Wouter P.J. WILS, in data de 9 aprilie 2014, la Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir”.

Masa rotunda va avea loc la data de 9 aprilie ora 10,30 la Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir”cu sediul in Bucuresti, Splaiul Unirii nr.176, sector 4, intrarea D1, et. 2, sala 130 si vor fi invitati specialisti recunoscuti din domeniul dreptului concurentei, precum si personalitati publice implicate, avandu-l ca moderator pe domnul prof. univ. dr. Mihai Sandru.

Articolul lui Wouter Wils a aparut in traducerea lui Mihai Banu in Revista romana de drept european, nr. 3/2013. Keynote-speaker va fi dl. Dan Virgil Pascu, avocat, doctor in dreptul concurentei la Universitatea din Tubingen.

Vor participa la dezbateri:
– Valentin Mircea – Senior Partener, SCA Mircea si Asociatii,
– Alexandru Potlog – Associate, DLA PIPER,
– avocat Oana Brotac.

Cu aceasta ocazie va fi prezentat dosarul de dreptul concurentei din RRDE, nr. 3/2013, precum si interviul cu Marc Jaeger, Presedintele Tribunalului Uniunii Europene, iar Valentin Mircea va sustine conferinta „A doua descentralizare a aplicarii regulilor de concurenta: aplicarea privata a acestor reguli”.

Regulamentul nr. 1/2003 a produs o modificare radicala a modului in care sunt executate interdictiile UE privind intelegerile cuprinse in art. 101 si 102 TFUE. Regimul anterior, precizat de Regulamentul nr. 17, care data din 1962, se caracteriza printr-un sistem centralizat de notificare si autorizare privind art. 101 alin. (3) TFUE.

Regulamentul nr. 1/2003 a abolit acest sistem si l-a inlocuit cu un sistem descentralizat de executare ex post, in care Comisia Europeana si autoritatile de concurenta ale statelor membre ale UE (autoritatile nationale de concurenta), care impreuna formeaza reteaua europeana de concurenta, urmaresc incalcarile art. 101 si 102 TFUE.

Nu se percepe taxa de participare si nici nu este necesara confirmarea participarii pentru persoanele interesate.

Partener media: JURIDICE.ro

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.