Ziua “Porților deschise” la Curtea de Apel Târgu Mureș

Octavian Nicola/ October 24, 2017/ Articole, Evenimente

Curtea de Apel Târgu-Mureş, în colaborare cu Tribunalul Specializat Mureș și cu Judecătoria Târgu-Mureș, organizează, la 25 octombrie, o serie de acțiuni ce se înscriu în inițiativa „porților deschise”.

JUDECĂTORII, GHIZI PENTRU VIZITATORI

Aniversând, astfel, Ziua Europeană a Justiţiei Civile, inițiativa judecătorilor urmărește crearea unei imagini reale asupra condiţiilor în care judecătorii își desfășoară activitatea, asupra etapelor pe care le parcurge un dosar, de la înregistrare până la soluţionare, asupra structurii instanțelor judecătorești, asupra drepturilor pe care legea le conferă, cât și asupra obligațiilor care trebuie respectate. Judecătorii Curții de Apel Târgu-Mureș mai propun, în cadrul manifestării și dezbateri pe teme importante ale justiției.

DEZBATERI PE TEME ALE JUSTIȚIEI

În acest sens, toți cei interesați vor putea participa, între 9001000, la o discuție despre „Accesul liber la justiție – Mecanisme judiciare” – adresată cetățenilor. Judecătorii din Târgu Mureș vor organiza și pentru elevi, liceeni și studenți dezbateri despre justiție, adaptate vârstei și preocupărilor acestora. Așadar, între 10001100 și între 1130 – 1230 , elevii de gimnaziu și liceenii vor discuta despre „Instanțele și legea în cuvinte cheie”, „Ce drepturi și obligații avem? De ce?”, iar studenții vor putea afla, de la ora 1300, despre tema „Judecător, procuror sau avocat? Profesie – rațiune – pasiune”. De asemenea, după încheierea dezbaterilor respective, vor fi prezentate, pentru fiecare grup, sălile de judecată, cu explicații din partea judecătorilor.

 

Share this Post