Seminar WKRO: Gestionarea Riscurilor Fiscale

Octavian Nicola/ April 25, 2017/ Articole, Evenimente, Seminarii

In analiza riscurilor fiscale este esentiala implementarea unei proceduri de control intern, care, de altfel, este ceruta si de legislatia contabila. Astfel, seminarul isi propune intelegerea tipurilor de control propriu pe care entitatile sunt obligate sa le implementeze cu detalierea celor care monitorizeaza riscurile fiscale pornind de la intelegerea procedurilor de verificare si investigare utilizate de ANAF.

De asemenea, in vederea pregatirii unei proceduri si a intelegerii comportamentelor partilor implicate intr-o inspectie fiscala este important sa intelegem care ne sunt drepturile si obligatiile pe timpul desfasurarii inspectiei fiscale, precum si care sunt cerintele codului etic al inspectorilor fiscali.

Seminarul se doreste a fi unul interactiv, astfel incat, la sfarsitul acestuia participantii sa aiba o mai buna intelegere a noi lor reguli / proceduri de control a riscului fiscal pe pozitii bilantiere, a procedurilor de abordare ale unei inspectii fiscale din partea unui fost director in cadrul ANAF, precum si pasii de identificare a riscurilor si de organizare a gestionarii acestora.

Vom intelege importanta alinierii operatiunilor fiscale cu strategia de business, a rolurilor si responsabilitatilor; cerintele posturilor; masurarea performantelor si control in cadrul departamentelor contabile / fiscale.

Cu experienta lor tehnica in consultanta fiscala, lectorii vor incerca sa ajute afacerile sa infrunte provocarile fiscale in ceea ce priveste obligatiile declarative, raportarea si gestiunea riscului, pentru impozite directe si indirecte.

 

Share this Post