Cartea juridica a anului: Convinge judecatorul

Wkro/ May 12, 2014/ Articolul saptamanii, Noutati

Convinge judecatorulWolters Kluwer Romania are onoarea sa va prezinte, in exclusivitate, lucrarea domnului ADRIAN TONI NEACSU: Convinge judecatorul. Tehnica si arta convingerii instantei – o carte unica in literatura juridica romaneasca.

Scrisa intr-un stil accesibil si dinamic, lucrarea reprezinta o excelenta prezentare a perspectivei judecatorilor asupra proceselor.

Prin intreaga sa activitate, avocatul urmareste sa convinga judecatorul. Pentru a castiga procese, avocatul trebuie sa scrie bine si sa vorbeasca eficient. Adrian Toni Neacsu reuseste sa prezinte sistematic toate activitatile avocatului in instanta din perspectiva cresterii sanselor de persuasiune a judecatorului. Cum trebuie sa arate o cerere de chemare in judecata pentru a atrage atentia judecatorului, cum trebuie sa fie structurata aceasta pentru a convinge judecatorul, cum trebuie sa vorbesti in fata judecatorului pentru a-l impresiona si a tine minte cat mai mult la pronuntare din ceea ce ai spus. Cum analizeaza judecatorul un dosar, cum i se formeaza convingerea si cum adopta o solutie iar nu alta.

O carte despre tehnicile si abilitatile care pot determina o activitate judiciara mai performanta si mai eficienta in relatia cu instantele.

“Aceasta carte este in esenta despre judecatori, avocati si locul intalnirii lor, sala de judecata. Intrucat am fost o lunga perioada judecator iar acum sunt avocat, este si o carte autentica, despre un domeniu care nu poate fi analizat niciodata doar de teoreticieni. Desi cartea abordeaza un domeniu foarte vechi al stiintelor juridice, elocinta judiciara, in Romania practic acesta este necunoscut si nefrecventat. De aceea, aceasta carte isi asuma si riscurile inerente deschiderii unor noi drumuri de interes doctrinar. In fine, aveti in mainile dumneavoastra o carte despre drept, insa in aceeasi masura o carte altfel. Este o lucrare despre eficienta, despre pragmatism judiciar si despre succes.”

Adrian Toni Neacsu, Convinge judecatorul. Introducere

In prima parte, Judecatorul ca prieten, autorul ne spune tot ce trebuie sa stim despre judecatori pentru a le intelege modul de lucru. Cat de aglomerat este un judecator, cum se pregateste pentru sedinta, cum citeste cererile de chemare in judecata si celelalte acte din dosar, cum ii place sa se comporte avocatii si partile in sedinta de judecata.

Partea a doua, Scrie ca sa convingi judecatorul, analizeaza in profunzime forma si structura cererilor adresate instantei, identificand mecanismele care le pot face mai usor de citit si urmarit, mai atragatoare si mai eficiente. Documentele scrise de avocati trebuie sa satisfaca destinatarul sau direct, care este judecatorul, sa-i produca placerea de a le citi pana la capat si, desigur, sa-l asiste in formarea intimei convingeri cu privire la problemele juridice ridicate.

Partea a treia, Vorbeste ca sa convingi judecatorul, constituie un ghid practic si antrenant despre cum trebuie sa te comporti ca avocat in timpul concluziilor orale si cum pot deveni acestea mai eficiente.

Pentru a vizualiza cuprinsul, un extras din carte, dar si pentru precomenzi va invitam sa vizitati pagina cartii, aici: Convinge judecatorul >>

 

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.