CE CONTINE „CARACTERIZAREA” SI CINE O ELIBEREAZA?

Wkro/ August 6, 2014/ Recomandari, Stiati ca?

Este un document scris, eliberat de catre reprezentantul legal al unitatii (administratorul societatii comerciale – chiar daca candidatul este administrator, directorul sau presedintele institutiei, decanul facultatii etc.) unde candidatul a avut contract de munca, nu si de colaborare. Documentul trebuie sa fie semnat, stampilat si sa poarte numar de inregistrare.

Caracterizarea nu are un continut standardizat. De regula, cuprinde o referire la modul de indeplinire a sarcinilor de serviciu sau obligatiilor de urmare a cursurilor, comportamentul cu colegii, conducerea si cadrele didactice, aprecierea generala asupra indeplinirii conditiilor profesionale si morale de a ocupa functia de magistrat.

In mod obligatoriu insa, caracterizarea trebuie sa arate daca s-au aplicat sau nu sanctiuni disciplinare (din cele aratate in Codul Muncii, in legislatia speciala ori regulamentele interne care reglementeaza respectiva activitate) sau administrative (revocare din functie de conducere, mutare pe un alt sector sau intr-un alt departament, incetare colaborare pentru anumite proiecte etc.).

Mai multe puteti citi in Admiterea la INM si in magistratura 2014. Ghid practic: intrebari, legislatie, teste. Cristi Danilet
Cartea aici: http://www.wolterskluwer.ro/carti-electronice/wolters-kluwer/admiterea-la-inm-si-magistratura-2014-pdf/

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.