CE INSEAMNA CONDITIA DE „A SE BUCURA DE O BUNA REPUTATIE”?

Admin/ August 4, 2014/ Recomandari, Stiati ca?

Aceasta conditie se verifica ulterior sustinerii concursului si voi oferi explicatii detaliate cand voi analiza aceasta etapa a concursului Reputatia pe care o are cineva reprezinta modul in care respectivul este cunoscut in societate, parerea pe care publicul o are despre el. Buna reputatie poate fi definita drept parerea favorabila despre o persoana sau faptele acesteia, perceptia pozitiva asupra conduitei sale morale si profesionale in mediul social.

Conditia de „a se bucura de o buna reputatie” presupune lipsa unor elemente negative din trecutul candidatului care sa il faca nepotrivit cu exercitarea functiei de judecator sau procuror. E vorba aici despre fapte comise in exercitarea unei functii sau indeplinirea unei activitati, pentru care, in general, s-au aplicat sanctiuni si care au produs ecouri publice nefavorabile, de natura sa altereze increderea societatii in capacitatea sa de a raspunde exigentelor profesiei.

Mai multe puteti citi in Admiterea la INM si in magistratura 2014. Ghid practic: intrebari, legislatie, teste. Cristi Danilet
Cartea aici: http://www.wolterskluwer.ro/carti-electronice/wolters-kluwer/admiterea-la-inm-si-magistratura-2014-pdf/

Share this Post