Dialog cu prof. univ. dr. Raluca Dimitriu pe teme controversate de dreptul muncii
In numarul din luna martie al Revistei Romane de Dreptul Muncii va prezentam un interviu cu un specialist al dreptului muncii, Raluca Dimitriu.
Raluca Dimitriu este profesor universitar la Academia de Studii Economice din Bucuresti la catedra de Drept si din 2006 profesor la Institutul National al Magistraturii. Doctor in dreptul muncii si membru al consiliului stiintific al revistei, Raluca Dumitriu cunoaste indeaproape aceasta ramura de drept, iar in paginile noului numar veti afla cum evalueaza doamna profesor evolutia acestui domeniu si care sunt problemele pe care le observa.
Astazi, identitatea dreptului muncii este din nou pusa sub semnul intrebarii […] criza economica a avut ecouri si in plan conceptual.
In cadrul interviului, redactorii R.R.D.M. au discutat cu Raluca Dimitriu despre aspecte de actualitate ale dreptului muncii: modificarea legislatiei, reglementarile in vigoare ale concedierii si interventia UE in aceasta materie, prevederile legale privind evaluarea angajatilor si despre hartuirea morala la locul de munca in legislatia romana.
Incepem sa dezvoltam o intreaga jurisprudenta privind criteriile de evaluare si obiectivele de performanta, desi nu sunt nici acum convinsa ca instrumentele juridice sunt folositoare in solutionarea unor probleme care tin de managementul resurselor umane.
Profesorul universitar considera ca cea mai necesara si urgenta modificare legislativa vizeaza reglementarea raporturilor colective de munca.
Dincolo de numeroasele vicii si stangacii pe care le intalnim si in reglementarea raporturilor individuale de munca, cea mai urgenta modificare legislativa ar viza raporturile colective de munca, care traverseaza actualmente o criza profunda.
Citeste de ce conchide Raluca Dimitriu ca raporturile colective de munca trec printr-o criza profunda si alte articole despre dreptul muncii in vigoare realizate de alti specialisti in noul numar al Revistei Romane de Dreptul Muncii.