Dreptul artei și investiția în artă

Octavian Nicola/ September 14, 2017/ Seminarii

De ce merită să investești în artă? Care sunt mecanismele pieței de artă? Este arta o investiție sigură? Care sunt problemele juridice și posibilele soluții specifice pieței artei? La toate aceste întrebări veți putea găsi răspunsuri într-un seminar Wolters Kluwer România. Lectorii evenimentului au o bogată experiență în această lume fascinantă și complexă a artei. Astfel, avocatul specializat în dreptul pieței de artă, Mihaela Mocanu, doctor în drept și redactor șef al Revistei Române de Drept al Afacerilor și Mihail Stomff, Director Art Advisory și Private Sales și membru al Consiliului de Administrație Artmark vor prezenta într-o manieră practică perspectiva juridică și cea investițională a domeniului.

ASPECTE FUNDAMENTALE PRIVIND PIAȚA DE ARTĂ.

Fiecare operă de artă este unică, cu propria ei identitate, propriul context şi propria istorie, conotând valori culturale diferite. Acest lucru este transpus în maniera în care opera și obiectele de artă se tranzacționează. Piața românească de artă a început să se structureze și să preia exemplul marii piețe internaționale. Așadar, aspectele juridice privind achiziția, deținerea și vânzarea bunurilor culturale mobile, obligațiile și drepturile comercianților de artă, dar și ale instituțiilor publice implicate, transferul peste hotare a operelor de artă și aspectele fiscale incidente acestor operațiuni, prezentate în seminar de av. Mihaela Mocanu, sunt fundamentale pentru cei interesați de această piață.

CARACTERISTICILE INVESTIȚIEI ÎN ARTĂ.

Totodată, Mihail Stomff va întregi tabloul, detaliind caracteristicele investiției în artă, precum accesibilitatea, lichiditatea, costurile de administrare și riscul investițional. În seminarul Wolters Kluwer România care va avea loc la 6 octombrie 2017, orele 14.00 – 18.00, la Palatul Cesianu Racoviţă, Str. C.A. Rosetti, nr. 5 vor găsi răspunsuri ferme, dar și nuanțate despre piața artei și ceea ce implică tranzacțiile cu opere și obiecte de artă, proprietarii și colecționarii unor astfel de opere, investitorii care doresc să-și diversifice portofoliile și spre artă, avocații, consilierii juridici și consultanții fiscali și de afaceri interesați de produsul artistic, circuitul artei, precum și artiștii interesați de drepturile lor.

Share this Post