iDrept.ro si Noul Sintact sunt cele mai avansate solutii de documentare juridica din Romania

Wkro/ December 19, 2012/ Interviuri

Dan Stoica, Wolters Kluwer RomaniaInterviu cu Dan Stoica, Managing Director, Wolters Kluwer Romania, publicat in revista Avocati de Top nr.2 /2012

Cine sunt clientii Wolters Kluwer Romania?

Clientii nostri sunt profesionisti din domeniile juridic, financiar contabil si resurse umane, care folosesc  informatie juridica, legislatie si jurisprudenta in activitatea lor. Ei sunt avocati cu practica individuala sau in societati civile de avocati, consilieri juridici in companii private sau institutii publice, economisti sau contabili, precum si inspectori de resurse umane sau responsabili cu implementarea proceselor de conformitate. Cu toti au in comun nevoia de a gasi legislatie, jurisprudenta si alte informatii din domeniul juridic folosind solutii si sisteme rapide, mobile si usor de utilizat. La fel de importante sunt acuratetea, structura si actualitatea informatiei profesionale pe care o folosesc.

Wolters Kluwer. O traditie de 175 de ani.

Wolters Kluwer are o traditie de 175 de ani in a-si ajuta clientii sa economiseasca timp, atat in Europa cat si in Statele Unite, Canada sau Asia. Cea mai avansata tehnologie este aplicata la cel mai bun continut din domeniul juridic, in beneficiul profesionistilor.  Folosim standarde editoriale de o excelenta recunoscuta pentru a furniza solutii de informare practice in toate domeniile dreptului, inclusiv in nise foarte specializate cum sunt concurenta , arbitrajul sau proprietatea intelectuala.

Care sunt solutiile dezvoltate de Wolters Kluwer pentru profesionistii din Romania?

In vremurile de recesiune economica pe care le traversam, tuturor ni se cere sa facem mai mult cu mai putin. Solutiile Wolters Kluwer sunt utilizate de profesionisti pentru a castiga un avantaj competitiv prin eficientizarea proceselor de consultanta si valoarea exceptionala a informatiilor pe care acestia le ofera clientilor. Incepand din anul 2005 Wolters Kluwer este prezenta in Romania cu solutia de documentare Sintact, bazata pe tehnologia Act Sintetic. Aceasta este unica solutie de documentare juridica din Romania care permite cu usurinta urmarirea aplicarii principiului juridic “tempus regit actum” prin identificarea cu exactitate a legislatiei aplicabile la momentul nasterii unui drept sau a unei obligatii juridice. In conditiile in care legislatia noastra sufera modificari numeroase la intervale reduse de timp, tehnologia Act Sintetic reduce semnificativ atat timpul necesar urmaririi cu acuratete a acestor schimbari, cat si riscul de a rata numeroasele modificari legislative.

In anul 2012 am lansat patru noi instrumente care ajuta profesionistii sa fie mai eficienti in activitatea de documentare juridica: Noul Sintact; iDrept.ro; Comentarii la coduri si legi esentiale; Magazinul online WoltersKluwer.ro.

iDrept.ro si Noul Sintact sunt cele mai avansate solutii de documentare juridica furnizate profesionistilor din Romania. Ele usureaza viata profesionala a utilizatorilor de informatie juridica punandu-le la dispozitie o interfata intuitiva, algoritmi de cautare modelati special pentru informatia juridica si accesul la o baza de acte si documente care este de doua ori mai mare decat cele ale solutiilor similare. Sectiunea de comentarii la coduri si legi esentiale integreaza in baza de date lucrari practice cu autoritate recunoscuta. Prin parteneriatul pe care l-am construit cu doua din cele mai cunoscute edituri juridice din Romania, Universul Juridic si Hamangiu, am introdus si urmeaza sa introducem in baza de date lucrari practice de referinta in domeniul juridic. Comentariile imbunatatesc substantial experienta de documentare prin corelatiile cu legislatia, normele de aplicare si jurisprudenta pe care utilizatorul le poate urmari cu usurinta in aceeasi pagina a bazei de date, la nivelul articolului de lege pe care il foloseste.  Pe langa calitatea editoriala a informatiei juridice, solutiile noastre fac diferenta prin acuratetea textului legislativ actualizat, numarul mare de acte in sectiunea practica judiciara si jurisprudenta,  actualizarea frecventa, calitatea legaturilor intre actele aflate in baza de date si tehnologia Act Sintetic.

In anul 2013 ne propunem sa imbogatim viata profesionala a clientilor nostri.

In anul 2013 ne propunem sa crestem volumul de informatie juridica relevanta pentru clientii nostri, sa imbogatim experienta lor de documentare cu noi instrumente de cautare si sa acordam aceeasi atentie excelentei in procesul editorial. Avem in plan lansarea unor solutii si sisteme complementare procesului de documentare, care sa se imbine natural cu modul de lucru al consultantilor. Vom fi si in anul 2013 in centrul transformarilor care leaga traditia profesiei juridice cu tehnologiile avansate de documentare, cercetare si informare. Dezvoltam permanent instrumente tehnologice noi pentru a usura viata profesionala a clientilor nostri.

Dan Stoica. Experienta.

Cu o experienta de afaceri si management de peste zece ani,  Dan Stoica a coordonat departamentele juridice ale unor companii private cu afaceri in mai multe industrii. De-a lungul carierei s-a implicat in numeroase proiecte de interes public, atat in societatea civila, cat si la Ministerul Justitiei.  Incepand cu luna iunie a anului 2011 este Managing Director al Wolters Kluwer Romania si imbina pasiunea pentru leadership si afaceri cu experienta proiectelor juridice.

Dan Stoica. Motivatia.

“Urmaresc sa combin cunostintele acumulate in domeniul juridic cu experienta de afaceri si alte perspective, aflate in afara profesiei juridice. Aceasta abordare mi-a permis sa explorez si sa invat moduri netraditionale de punere in practica a cunostintelor juridice. Am avut parte de profesori si mentori minunati, care au stiut sa imi deschida apetitul pentru creativitate si sa imi inoculeze microbul dorintei de a cunoaste si de a experimenta lucruri noi, depasind zona de confort. Astazi dezvolt  proiecte care sunt animate de pasiunea pentru argument, inovatie si tehnologie, alaturi de o echipa de colegi exceptionali.”

Dan Stoica. Viziunea.

“Drumul de la idee la actiunea concreta este pavat cu bune intentii si presarat cu obstacole neasteptate. Acesta e cel mai sigur lucru, de care orice plan trebuie sa tina cont. In lumea contemporana este nevoie de gasirea unui echilibru intre viteza sau eficienta pe de o parte si calitate sau acuratete, pe de alta parte. Transformarea uneltelor traditionale ale cunoasterii juridice are nevoie de proiecte in care sa regasim intelepciunea, ratiunea si pasiunea profesionistilor dreptului, puse in comun cu instrumentele folosite de arhitectii noi societati tehnologice.”

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.