Noile reguli europene privind achizitiile publice

Wkro/ June 2, 2015/ Articole

Combaterea fraudelorNoua legislatie in domeniul achizitiilor publice din Romania se afla in plin proces de elaborare. Motivele care au determinat acest demers sunt determinate atat de necesitatea transpunerii Directivelor 24/2014/UE si 25/2914/UE intr-o maniera care sa permita intelegerea si implementarea cat mai facila a noilor reguli, cat si de nevoia unei reconstructii institutionale. In acest context, analiza punctelor tari si a punctelor slabe ale legislatiei existente, dar si a modului de aplicare si interpretare, reprezinta un pas care asigura premisele unor modificari legislative care sa includa si lectiile invatate.

Conferinta ce va fi organizata in 17 iunie 2015, cu tema “Better Legal Protection for EU Financial Interests in Romanian Public Procurement”, are ca scop lansarea unei dezbateri cu privire la modificarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice. Evenimentul va facilita schimbul de experienta dintre avocati si autoritati publice cu privire la modalitatile de integrare a Directivelor UE in legislatia nationala si va avea invitati din Polonia, Croatia, Franta, beneficiind totodata si de participarea unui reprezentant OLAF.

In acest context, experti romani si straini vor oferi participantilor informatii actualizate despre modul in care este organizat din punct de vedere institutional sistemul achizitiilor publice in alte tari, despre problemele specifice cu care acestea se confrunta acestea in practica, precum si despre stadiul implementarii noilor Directive UE in alte state membre UE.

Totodata, Conferinta va aborda problematica achizitiilor publice, din perspectiva luptei anti-frauda in contextul gestionarii fondurilor europene.

In afara prezentarilor expertilor invitati, sunt deasemnea prevazute trei sesiuni deschise de intrebari si raspunsuri.

Pentru mai multe detalii despre conferinta si inscrieri accesati linkul: http://info.wolterskluwer.ro/combaterea-fraudelor/

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.