Câinele unei femei a fost bătut de vecin, fiindcă acesta îl credea infectat cu COVID-19

Alexandra Caras/ June 12, 2020/ Articole

O femeie din Tulcea le-a cerut judecătorilor să emită un ordin de protecţie împotriva vecinului său, plângându-se că viaţa şi integritatea fizică şi psihică îi sunt puse în pericol.  

Femeii îi era teamă de vecinul său de pe scară, care, în noaptea de 8 spre 9 aprilie a.c., îi bătuse câinele pe motiv că acesta ar fi fost infectat cu COVID-19. De altfel, în acea noapte femeia a cerut ajutor jandarmilor, care au trimis un echipaj la bloc pentru a aplana conflictul. Ajuns în faţa judecătorilor, vecinul reclamat a declarat că nu credea că se va ajunge aici şi şi-a cerut scuze de la femeie. El le-a spus magistraţilor că a intrat în panică după ce s-a consultat cu un medic veterinar şi a aflat că şi câinii se pot infecta cu COVID-19. De asemenea, a mai spus în instanţă că nicidecum nu a ameninţat-o pe femeie, poate a jignit-o, dar nu mai ţine minte şi a promis că se potoleşte.

Până la urmă, Judecătoria Tulcea a respins ca inadmisibilă solicitarea femeii, argumentând că emiterea ordinului de protecţie putea fi făcută dacă actele de violenţă s-ar fi produs în familie, părţile din proces fiind doar vecini de scară, cu copiii colegi de şcoală. „Evident, reclamanta are la dispoziţie alte căi procesuale, prevăzute de lege prin care să se protejeze împotriva acţiunilor pârâtului”, au mai adăugat judecătorii în Sentinţa civilă nr. 551 din 11 mai 2020.

Share this Post