Lichiditati exista. Ce facem cu ele?

Wkro/ February 19, 2014/ Contencios fiscal. Impactul Noului Cod de Procedură fiscală în litigiile fiscale - 30 septembrie 2016

Wolters Kluwer Romania participa, in calitate de partener, la conferinta Lichiditati exista. Ce facem cu ele? ce va avea loc joi, 20 februarie 2014, la Banca Nationala a Romaniei, sala Mitita Constantinescu, incepand cu ora 9:30.

Cu o experienta de 10 ani in industria organizarii de conferinte, Oxygen Events propune un dialog deschis pe un subiect care, in ultimii ani, a atras considerabil atentia la nivel global, pentru ca piata, companiile si publicul larg in general sa beneficieze de informatii financiar-bancare valoroase venite de la cele mai avizate voci din sistemul financiar-bancar romanesc.

Multi vad excesul de lichiditate ca un indicator util al presiunii inflationiste la nivel global, dar si local, prin urmare, merita o oarecare atentie, in acelasi mod ca si atentia pe care o acordam nivelului ratelor dobanzii, daca nu chiar mai mult.

In contextul in care bancile comerciale pot plasa excedentul de lichiditate in facilitatea de depozit a BNR, iar nivelul de remunerare al acesteia a scazut la 0,5%, nu ar fi mai interesanta reluarea creditarii, care ar aduce bancilor castiguri mai bune, chiar ponderate, in functie de risc? Este o intrebare la care vom afla raspunsul in cadrul acestei mese rotunde, de la jucatorii cei mai importanti din sistem, cu atat mai mult cu cat temele supuse dezbaterii vizeaza: evolutia lichiditatilor in ultimele luni, dezintermedierea, relansarea creditarii, dar si alte instrumente care pot drena lichiditatea excesiva.

Pentru mai multe detalii despre tematica si participare, vizitati pagina evenimentului aici.

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.