Cum se aplica Noul Cod de Procedura Civila de la 15 februarie? Provocarile noilor reglementari si impactul asupra mediului de afaceri

Wkro/ March 19, 2013/ Stiri

Astazi, 19 martie 2013, are loc conferinta cu tema Cum se aplica Noul Cod de Procedura Civila de la 15 februarie? Provocarile noilor reglementari si impactul asupra mediului de afaceri organizata de catre societatea de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii si Mediafax  in parteneriat cu Business Magazin, Ziarul Financiar si Wolters Kluwer Romania.

Intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila la 15 februarie 2013 marcheaza o noua etapa importanta in reforma sistemului judiciar din Romania. Noile reglementari ofera cadrul legal necesar pentru simplificarea si accelerarea procedurilor in materie procesual-civila si contribuie la cresterea calitatii actului de justitie, definind mijloacele necesare pentru asigurarea unei practici unitare.

Mediafax

Din perspectiva mediului de afaceri, o mare parte a disputelor deduse judecatii instantelor de drept comun izvoraste din raporturile intre profesionisti. Legiuitorul a pastrat mijloace si proceduri judiciare reglementate in legislatia anterioara, pe care le-a modificat, dar a introdus si institutii si reguli noi, toate acestea cu scopul de a eficientiza actul de justitie. Aceste modificari vor avea, pe langa rolul de a conduce, cel putin la nivel teoretic, la reducerea timpului de solutionare a cauzelor si un efect pozitiv asupra mediului de afaceri, in sensul reducerii costurilor suportate de justitiabili.

Pentru magistrati, avocati sau consilieri juridici, mediatori, dar si executori judecatoresti, noile reglementari necesita un efort nemaiintalnit de asimilare si aplicare corecta. Poate cel mai important, atat pentru justitiabili, cat si pentru practicieni ai dreptului si magistrati, noile si vechile reglementari ale Cod de Procedura Civila vor coexista cel putin pana in 2016, data la care se preconizeaza ca procesele pe rolul instantelor desfasurate in temeiul vechiului Cod de Procedura Civila se vor fi incheiat.

Mai multe detalii despre eveniment si invitati aici.

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.